Henry Hazlitt

gazetar amerikan

Henry Hazlitt (28 nëntor1894 - 8 korrik 1993) ka qenë një ekonomist eksponent i shkollës austriake të ekonomisë, filozof politik libertarian dhe gazetar në disa prej gazetave më të mira amerikane, mes të cilave dhe The Wall Street Journal, The New York Times, dhe Newsweek.[1]

Hazlitt-photo.jpg

BiografiaRedakto

Karriera profesionaleRedakto

VepratRedakto

Zëra të ndërlidhurRedakto

Shënime dhe referencaRedakto

  1. ^ Brian Doherty, Radicals for Capitalism: a Freewheeling History of the Modern American Libertarian Movement, New York, Public Affairs (2007) pp. 33, 91–4, 97, 123, 156, 159, 162–67, 189, 198–99, 203, 213, 231, 238 and 279; George H. Nash, The Conservative Intellectual Movement in America (1976) pp. 418–20.

Lidhje të jashtmeRedakto