I PAHARRUARI është një film shqiptar i vitit 1984 i regjizorit Mevlan Shanaj.

Miliatanti Besim Pepa, pas qëndrimit në kryeqytete të ndryshme të Evropës, kthehet në Shqipëri rreth viteve 1932-1936. Edhe këtu ndiqet, persekutohet, burgoset dhe detyrohet të emigrojë përsëri.

AKTORETRedakto

Eva Alikaj

Minella Borova

Sheri Mita etj...