Indologjia është një fushë akademike interdisiplinare e cila merret me studimin e historisë, kulturës, gjuhëve dhe letërsisë indiane (Azisë Jugore). Si e tillë ajo bënë pjesë në kuadër të studimeve aziatike. Në mënyrë të veçantë, indologjia përfshin studimin e letërsisë sanskrite dhe hinduizmit së bashku me religjionet e tjera indiane, si janë, jainizmi, budizmi, sikhizmi dhe pali literatura.

Shih edheRedakto