János Harmatta (2 tetor 1917 - 24 korrik 2004) ishte një gjuhëtar hungarez . Ai deshifroi ostrakën dhe papiruset parthiane të Dura Europos dhe ishte i pari që deshifroi një mbishkrim të madh baktrian. Ai punoi si profesor në Akademinë Hungareze të Shkencave. Ka dhënë kontribut edhe në fushën e studimeve ilire megjithëse konsideronte se Ilirët kanë jetuar fillimisht në Gjermaninë e Jugut dhe Rajonin Alpin.[1]

Vepra Redakto

  • Harmatta, János (1967). "Zum Illyrischen". Acta Antiqua Academiae Scientiarum Hungaricae (në gjermanisht). 15: 231–234.
  • Harmatta János (1917-): Forrástanulmányok Herodotos Skythika-jához = Quellenstudien zu den Skythika des Herodot / irta Harmatta János ()

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  • Harmatta János (1917-): Forrástanulmányok Herodotos Skythika-jához = Quellenstudien zu den Skythika des Herodot / irta Harmatta János
  • Ferenczy Endre (1912-1990): Az ókori Róma története : [egyetemi tankönyv] / Ferenczy Endre, Maróti Egon, Hahn István ; szerk. Harmatta János
  • Szabó Miklós (1940-): Hellasz fénykora : Görögország az i.e. V. században / Szabó Miklós ; [a szövegben szereplő prózai idézetek Devecseri Gábor et al. fordításai]
  • Studies in the sources on the history of Pre-Islamic Central Asia / [by R. Ghirshman ... et al.] ; ed. by J. Harmatta
  • Prolegomena to the sources on the history of Pre-Islamic Central Asia / [by P. Aalto ... et al.] ; ed. by J. Harmatta

Referime Redakto

  1. ^ Harmatta, János (1967). "Zum Illyrischen". Acta Antiqua Academiae Scientiarum Hungaricae (në gjermanisht). 15: 231–234.