John Dalton lindi më 6 shtator 1766 në Eaglesfield, Cumberland, dhe vdiq më 27 korrik 1844 në Manchester. Ishte kimist, mësues dhe studiues shkencor anglez. Si nder, njesia e masës atomike u emërtua me emrin Dalton.

  • Claus Bernet: John Dalton (1766-1844), in: Biographisches-bibliographisches Kirchenlexikon, 31, 2010, 309-332.
John Dalton