Këshilltarët
Arkivi i filmit
Titulli shqip Këshilltarët
Origjinali Këshilltarët
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë

Filmi "Këshilltarët" është prodhuar nga Kinostudio "Shqipëria e Re" në vitin 1979. Regjia: Xhezair Dafa, Skenari: Kujtim Gjonaj, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Sokol Shupo.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Fundi i vitit 1943. Të gjithë anëtarët e këshillit antifashist të pranishëm në një ceremoni dasme në fshat arrestohen. Gjermanët kanë arrestuar edhe dhëndërin. Këshillëtarët vihen nën presion për të nënshkruar një deklaratë kundër këshillit antifashist si kusht i vetëm për lirimin e tyre. Ata refuzojnë dhe ndërkohë planifikojnë arratisjen e dhëndërit në rast të një ekzekutimi.

Interpretojnë

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto