Karmell Kandreva lindi në vitin 1931 në Qanë (Cerzeto) të Kalabrisë dhe vdiq në vitin 1982), ishte shkrimtar arbëreshë.

Punoi si pedagogë në Universitetin e Kalabrisë.

Tituj të veprave Redakto

  • Shpirti i arbërit rron I (1976) [1]
  • Shpirti i arbërit rron, arbëreshi tregon II (1977) [1]
  • Shpirti i arbërit rron, vuan dega e hershme III (1979) [1]

Burimi i të dhënave Redakto

  1. ^ a b c Gjovalin shkurtaj dhe Enver Hysa : Gjuha Shqipe për të huajt dhe shqiptarët jashtë atdheut