Kasim ibn Muhamed (Arabisht: قاسم بن محمد Qasim bin Muhammad) ishte më i madhi nga djemtë e Muhamedit dhe Hatixhe bint Huvejlidit. Ai vdiq në vitin 601 të erës sonë (para fillimit të profetësisë së babait të tij në vitin 609), në moshën 3 vjeç.[1] Ai u varros në varrezat Xhennetul Muala, Mekë.

Kasim ibn Muhamed
القاسم بن محمد
U lind në
Qasim ibn Muhammad

598
Vdiq601 (3 vjet)
Vendi i prehjesXhennetul Muala, Mekë, Arabia
(sot Arabia Saudite)
Prindër
Të afërmZejneb (motër)
Rukeje (motër)
Umm Kulthum (motër)
Abdullah (vëlla)
Fatimeja (motër)
Ibrahim (gjysmë-vëlla nga babai)
FamiljaEhl el-Bejt

Referime

Redakto
  1. ^ Barboza, Gileno. "Qasim ibn Muhammad". Geneanet (në anglisht). Marrë më 28 shkurt 2020.