Katun (ital. Cattuno) është një vendbanim në kuadër të qytetit Poreç, Zhupania e Istriës, Republika e Kroacisë.

Historiku

Redakto

Deri në riorganizimin territorial në Kroaci. Katuni ishte në përbërbërje të komunës Poreç.

Popullsia

Redakto

Në regjistrimin e vitit 2011, Katuni kishte 64 banorë.

Numri i banorëve sipas regjistrimit të popullsisë[1]
1857 1869 1880 1890 1900 1910 1921 1931 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2001 2011
0 0 162 214 204 224 0 0 215 195 155 111 91 66 64 64

Literatura

Redakto
  • [1] Instituti Federal për statistikat dhe të dhënat e CILA dhe e RSFJ-së, e regjistrimit 1948, 1953, 1961, 1971, 1981. dhe në vitin 1991. vit.
  • Libri: "Etnike dhe fetare përbërjen e popullatës në Kroaci, 1880-1991: vendbanimeve, autor: Jakobi Gelo, botues: Shteti instituti i statistikave të Republikës së Kroacisë, 1998., ISBN 953-6667-07-X, ISBN 978-953-6667-07-9;

Referime

Redakto

45°13′25″N 13°43′46″E / 45.223490°N 13.729366°E / 45.223490; 13.729366