Kim Jong-il ose Kim Xhong II (Emri i lindjes Yuri Irsenovich Kim) lindi 16 shkurt 1941 Vyatskoye njē fshat nē Rusi shum afer kufirit me Koren Veriore dhe vdiq me 17 dhjetor 2011 Pyongyang ishte lideri Suprem i Rebulikës Popullore të Kores Veriore dhe Kryetar i partis komuniste qe udhëheq Korem e Veriut që nga viti 1948-

Kim Xhong II
(1941 - 2011)
Lider Superem i Kores së Veriut (1994-2011)

Kim Jong-il on August 24, 2011.jpg

Emri: Kim
Mbiemri: Yong-II
Lindi më: 16 shkurt, 1941
Vendlindja: Vyatskoye,Rusi
Vdiq më: 17 dhjetor 2011
Vdiq në: Pyongyang.Korea e Verijut
Profesioni: Gjeneral,,Politikan,President

JetaRedakto

FëmiirjaRedakto

EdukimiRedakto

Kariera si UshtarakRedakto

Kariera si PolitkanRedakto

Reformat e EkonomikeRedakto

VdekjaRedakto

TrashigimiaRedakto

ReferncatRedakto

http://comeze.net/?p=41080 lajmi per vdjen e Diktorit se kores veriore

LidhjetRedakto