Kisha Ortodokse Malazeze

(Përcjellë nga Kisha ortodokse malazeze)

Kisha Ortodokse Malazeze (malaz. Црногорска православна црква, ЦПЦ ose Crnogorska Pravoslavna Crkva, CPC) është një kishë e krishterë ortodokse, që vepron në Mal të Zi dhe në qarqet mërgimtare malazeze (siç janë në Serbi dhe Argjentinë).[1]

Është themeluar si OJQ në vitin 1993 nga rryma politike që mbështetnin shkëputjen e Malit të ZI nga Jugosllavia, ndërsa në vitin 1999 u njoh si bashkësi fetare nga Qeveria e Malit të Zi. Megjithatë, mbetet e panjohur kanonikisht nga kishat e tjera ortodokse dhe gjendet në konflikt juridiksional me Kishën ortodokse serbe.[1]

Shiko dheRedakto

RefrencatRedakto

  1. ^ a b Përkëthim nga artikulli Montenegrin Orthodox Church i Wikipedias angleze.

Lidhje të jashtmeRedakto