Kometa Donati e cila njihet ndryshe edhe me këto shifra C/1958 dhe 1958 VI është një kometë e zbuluar nga astronomi Giovanni Battista Donati (lexo: Xhovani Batista Donati) i cili për herë të parë e pa më 2 korrik të vitit 1958 dhe ishte shum i entuziasmuar nga mrekullia e saj. Edhe kjo kometë mbetët si një kometë jo periodike siç janë ato periodike p.sh. Kometa Halley apo edhe Kometa Hale-Bopp.

Kometa Donati, 1958

Pas Kometës së Madhe të vitit 1811, kometa Donati ishte më e ndriçuara e shekullit XIX. Kishte një bisht të ndar në dy jone të pluhrit, kjo ishte edhe kometa e parë e fotografuar.

Data kur kjo kometë ju afrua më së afërmi Tokës ishte 10 tetori i vitit 1958.