10 tetori është dita e 283-të e kalendarit gregorian (dita e 284-t në vitin e brishtë) - kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 82 ditë.

Muajt
Janari Korriku
Shkurti Gushti
Marsi Shtatori
Prilli Tetori
Maji Nëntori
Qershori Dhjetori
Ditët historike
Shtatori · Tetori · Nëntori
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


NgjarjeRedakto

LindjeRedakto

VdekjeRedakto

Festa dhe përvjetoreRedakto

  • 1868 - Pavarësia e Kubës
  • 1992 - Dita Botërore e Shëndetit Mendor, e caktuar nga Organizata Botërore e Shëndetsisë

me shtrirje në 150 vende të botës.

  • 10 tetori - Kremtimet e Kalendarit të Liturgjive të Kishës Ortodokse të Lindjes.