Njësia administrative Melan

(Përcjellë nga Komuna Melan)

Komuna Melan është një komunëShqipëri.

Njësia administrative Melan
Popullsia
 • Gjithsej (2.005) 4,653
Faqja zyrtarewww.komunamelan.com

Gjeografia

Redakto

Komuna Melan shtrihet në pjesën lindore të rrethit të Dibres, 10 km në jug të malit të Korabit si dhe rrëzë vargmalit të Deshatit poshtë majës së Velivarit deri në luginën e Drinit në Perëndim. Lartësia mbi nivelin e detit varion nga 680m deri në 780m.

Komuna Melan ka një siperfaqe prej 65,5 km² dhe një popullsi 4.653 banorë. Ajo është e përbërë nga 12 fshatra dhe funksionon si komunë që nga viti 1992.

Vendbanimet

RedaktoBurimet

Redakto

Shiko edhe

Redakto