Komuna e Gjorçe Petrovit (maqedonisht Општина Ѓорче Петров/Opština Gjorče Petrov) është komunë që shtrihet në pjesën ë ShkupitMaqedonisë së Veriut.

Komuna e Gjorçe Petrovit

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Gjorçe Petrovit jetojnë 41,634 banorë.[1] Grupet etnike në komunë janë:

Numri Përqindje
Gjithsejt 41,634 100%
Shqiptarë 1597 3,8%
Maqedon 35,455 85,7%

Turq

368 0,8%

Romë

1249 3,0%

Boshnjakë

489 1,1%

Vlleh

109 0,2%

Tjerët

2367 5,7%

Lidhje të jashtme

Redakto


  1. ^ http://www.stat.gov.mk/pdf/kniga_13.pdf 2002 Rezultatet e regjistrimit në gjuhën angleze dhe maqedone ( PDF ).