Komuna e Ibrahimovës është komunë që shtrihet në pjesën qendrore-veriore të Maqedonisë duke u kufizaur me komunat e Studenicanit, Zelenikoves, Cashkes, Veleshit, Sv. Nikolles, Kumanoves, Ilindenit dhe Gazi Babes. Qendra e komunës gjendet në Ibrahimovë qe është dhe fshati me i madh i komunes.

Komuna e Ibrahimovës

EkonomiaRedakto

Popullata e komunës së ... më së shumti merret me ...

DemografiaRedakto

Komuna e Ibrahimovës deri në vitin 1996 ka bërë pjese në komunën e Gazi Babës pjese e Komunës së Shkupit. Komuna sipas numërimit të popullsisë në vitit 1994 numëronte 8123 banorë. Në vitin 2002 numëronte 8255 banorë sipas kësaj përbërje etnike:

GjeografiaRedakto

 
Pozicioni Gjeografik i Komunes dhe vendbanimet

VendbanimetRedaktoShiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto