Komuna e Prokuplës (serbisht: Општина Прокупље/Opština Prokuplje) është komunë në qarkun Toplicë në jug të Serbisë. Komuna gjithashtu kufizohet me Kosovën dhe komunën e Besianës. Selia e komunës është qyteti Prokuplë. Sipas regjistrimit të vitit 2011, komuna e Prokuplës kishte 43.631 banorë.

Gjeografia

Redakto

Komuna e Prokuplës ka një pozitë gjeografike ...

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të vitit ... në komunën e Prokuplës jetojnë banorë nga të cilët x % janë ...


Ekonomia

Redakto

Popullata e komunës së Prokuplës më së shumti merret me ...

Galeri

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto