Konxhel (serbisht: Конџељ/Kondželj) është fshat në komunën e Prokuplës, Serbi.

Konxhel
Fshat

Demografia Redakto

Nga 356 banor sa kishte në vitin 1948 numri i banorëve ka rënë në 180.

Dikur i banuar nga shqiptarët, ndërsa tash vetëm nga serbët.

Historia Redakto

Ne fshatin Konxhel kan jetuar shqiptaret deri ne vitin 1876 pastaj nga terrori serb qe bente mbi shqiptaret qe jetonin ne fshatin Konxhel per ti ua marr pronat e tyre dhe ata ne vitin 1876 i ndjeken nga fshati i tyre te cilin kishin trasheguar nga te paret e tyre per tu shperngulur ne kosov si ne (prishtin, teqe afer Janjeves, Lipjan, Prizren e shum vende te tjera).

Lidhje të jashtme Redakto