Komunat e Spanjës(spanjisht: municipios, IPA: [muniˈθipjos], katalane: municipi, galiciane: concellos, baskisht: udalerriak; sing. municipio)[note 1] janë niveli më i i ulët në qeverisjen vendore të Spanjës.

Organizimi Redakto

Përkthimi i emërtimeve Redakto

 
Qytetet dhe qytezat kryesore të Spanjës.
Shqip Spanisht Katalonisht /

Valencisht

Galicisht Baskisht
Komunë Municipio Municipi Concello or Municipio Udalerria
Këshilli komunal Ayuntamiento Ajuntament or Casa de la vila Concello Udala
Kryetar i komunës Alcalde Alcalde or Batlle Alcalde Alkatea
Zëvendës kryetar i komunës Teniente de alcalde Tinent d'alcalde Tenente de alcalde Alkateordea
Komisioni qeverisës
Comisión de gobierno Comissió de govern Comisión de goberno Gobernu batzordea
Asambleja Plenare
Pleno Ple Pleno Osoko bilkura
Këshilltari Concejal Regidor Concelleiro Zinegotzia

Shënime Redakto

  1. ^ Në gjuhë të tjera të spanjës:

Referimet Redakto