Gjuha katalane ose Katalançe është gjuhë që i takon familjes së gjuhëve romane. Përkrah gjuhës spanjolle, gjuha katalane është gjuhë zyrtareAndorrë, flitet edhe në Ishujt Baleare dhe në Valencia.

Gjuha katalane
Flitët në Spanjë, Andorrë, Itali dhe Francë
Folësit
Përgjithshëm 7,7 Milionë (pasiv: 10,4 Milionë)
Taksonomia
Filogjeneza Gjuhët indo-evropiane
Statusi zyrtar
Zyrtare Spani dhe Andorrë
Kodet e klasifikimit
ISO 639-1 ca
ISO 639-2 (B) cat (T)