Kuisling

Term per nje tradhtar ose nje bashkëpuntorë ne gjuhet Skandinavike dhe Angleze.

Kuisling është ai që vihet në shërbim të pushtuesit dhe që bashkëpunon me të kundër lëvizjes nacional çlirimtare të popullit të vet, ai që tradhton popullin e vet dhe i shërben pushtuesit, tradhtar me damkë. Qeveri kuislinge, është ajo qeveri kukull që vihet në sherbim të pushtuesit. Termi kuisling e ka prejardhjen nga kryeministri norvegjez Vidkun Quisling, ai u vu në shërbim të Hitlerit duke tradhëtuar popullin norvegjez. Që prej vitit 1940 fjala kuisling në shumë gjuhë të botës është sinonim i tradhëtisë së lartë ndaj atdheut.

Qeveri kuislinge në ShqipëriRedakto