Kumështi është një nënprodukt i qumështit, më konkretisht është një mbetje e përfituar nga qumështi gjatë procesit të nxënies së djathit ose gjizës. Në kohën më të re, nga shumë prodhues të produkteve qumështare, në Kosovë, Maqedoni dhe Shqipëri, kumështi ju afrohet konsumatorëve, si një ndër produktet që përcjellin katalogjet e dietave.

Soured milk whey.avrs-56.jpg

Në lëngun e fituar nga nxënia e djathit ose gjizës i shtohet një lugë kos dhe përzihet mirë dhe mbulohet njëjtë sikur kosi për 3 orë dhe futet në frigorifer. Është pije shumë e shëndetshme dhe e shijshme.

Shih edheRedakto