Hirra është pjesa e mbetur e lëngut pas zierjes së qumështit dhe marrjes së gjizës.

Ndarja e hirrës nga djathi

MjekimRedakto

Ajo nuk është vetëm për trupin. Proteina e hirrës është një zinxhir aminoacidesh, e cila ndihmon në përtëritjen e muskujve dhe zhvillimin, që quhet themelimi i Çikagos, bazuar në dietologun David Grotto. Studimet kanë treguar gjithashtu, që ato mund të risin sistemin imunitar, neutralizojnë efektet rrënjësore. Grotto rekomandon shtimin e proteinës së hirrës tek frutat. Është e rekomandueshme që të konsumohet gjatë periudhave gripale, sepse fuqizon sistemin imunitar dhe ndihmon që të largohet gjendja gripale apo gjendjet e të ftohurit.

Shih edheRedakto