Mustelidae (nga latinishtja mustela ose bukla) janë një familje gjitarësh mishngrënës që përfshin buklat, nuselalat, vjedullat etj. Mustelidët janë të shumëllojshëm dhe familja më e zgjeruar në rendin Carnivora (mishngrënes). Klasifikimi i brendshëm është ende në diskutim, me propozime rivale që përmbajnë dy deri në tetë nënfamilje. Një studim i publikuar në vitin 2008 parashtron nënfamiljen e pranuar Mustelinae dhe sugjeron që Mustelidae të përbëhet nga katër kladograma kryesore dhe tre linja shumë më të vogla.

Mustelidae
Vargu kohor: 15-0 Ma,
Mioceni i hershëm – tani
WEASEL.JPG
Bukla e zgjatur
Klasifikimi shkencor
Mbretëria: Animalia
Filumi: Chordata
Klasa: Mammalia
Rendi: Carnivora
Superfamilja: Musteloidea
Familja: Mustelidae
Nënfamiljet

Lutrinae (lundërza)
Melinae (vjedulla Europiane)
Mellivorinae (vjedulla e mjaltit)
Taxidiinae (vjedulla Amerikane)
Mustelinae (nuselala, qelbësi, bukula, zardafi)

Vini re paqartësitë e klasifikimit në seksionin Sistematika

ShumëllojshmëriaRedakto

KarakteristikatRedakto

EkologjiaRedakto

SistematikaRedakto

ReferimetRedakto

Lexim i mëtejshëmRedakto