Disambig.svg Ky artikull e përshkruan rajonin e Levantit në Lindjen e Mesme. Për rajonin me të njëjtin emër në Spanjë shiko Levanti (Spanjë).
Vendndodhja e përafërt e Levantit në kuptimin e ngushtë

Levanti (nga italishtja Levante: agim) përshkruan në kuptimin e gjerë shtetet në lindje të Detit Mesdhe, domethënë të gjitha shtetet, që gjenden në lindje të Italisë, veçanërisht gadishullin grek dhe ishujt grekeDetin Egje, brigjet mesdhetare të Turqisë, Qipros, Libanit, Palestinës, Sirisë historike dhe Egjiptit. Në kuptimin e ngushtë përfshin përcaktimi gjeografik shtetet bregore të Detit Mesdhe Lindor, domethënë Sirinë, Libanin, Izraelin, Jordaninë dhe Palestina.

Burimi i të dhënaveRedakto

  • Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie (Publikuësi): Mittelmeer-Handbuch. Pjesa e pestë: Levante, Schwarzes Meer und Asowsches Meer. Edicioni i dhjetë. BSH, Hamburg und Rostock 2004, ISBN 3-89871-051-3.