Lista e ishujve grekë

artikull-listë e Wikimedias

Greqi gjenden më shumë se 3.000 ishuj, shumica e të cilëve nuk janë të banueshëm. Ishujt kryesorë janë:

Ishulli i Korfuzit

Ishujt e Egjeut Lindor Redakto

Ishujt e Egjeut Verior Redakto

Edhe: Ishujt e Trakës

Ishujt e Jonit Redakto

Cikladet Redakto

Cikladet e Vogla Lindore:

Dodekanezi Redakto

Evia (Eubea) dhe Sporadet Redakto

Sporadet Veriore:

Sporadet Jugore:

Shiko edhe Dodekanezi si dhe Ishujt e Egjeut.

Ishujt e Gjirit Saronik Redakto

Kreta Redakto

Shiko edhe Redakto