Linjat e autobusëve në Tiranë

Linjat e autobusëve në Tiranë u referohen linjave të autobusëve që operojnë si nga kompanitë private ashtu edhe ato publike në Tiranë, Shqipëri. Pavarësisht prezantimit të autobusëve relativisht të rinj, pasagjerët përjetojnë mbipopullim dhe përdorim të ndërprerë të ajrit të kondicionuar në bord.

Linja e autobusit që shërben teleferikun e malit të Dajtit në Tiranë

Linjat

Redakto

Linjat e mëposhtme kalojnë nëpër Tiranë.[1] Disa fillojnë në qendrën e qytetit pranë Sheshit Skënderbej (nga rrjedh edhe emri "Qendër") ose pranë Kullës së Sahatit të Tiranës.

 • Kombinat-Kinostudio
 • Uzina Dinamo-Sharrë
 • Porcelan
 • Sauk
 • Lapraka
 • Uzina e Traktorëve
 • Institut
 • Tirana e Re
 • Unaza
 
Autobus urban pranë sheshit Skënderbej në Tiranë
 
Autobusë më të vegjël që shërbejnë në Tiranën rurale

Autobusët e qytetit kushtojnë 40 lekë, ku përfshihet edhe taksa e Ministrisë së Financave. Autobusi i Vorës është 50 lekë.

Përveç kësaj, ka disa linja autobusësh që lidhin Tiranën me disa qendra tregtare në periferi:

Më tej, ekziston një linjë që i shërben Aeroportit Ndërkombëtar të Tiranës nga dhe në Sheshin Skënderbej:

 • Rinas Express

Autobusë dhe minibusë ndërqytetës dhe ndërkombëtarë

Redakto

Në pritje të ndërtimit të dy terminaleve të reja multimodale të autobusëve pranë Mbikalimit të Kamzës në hyrjen perëndimore të Tiranës dhe pranë Qendrës Tregtare TEG në juglindje të Tiranës, linjat ndërqytetëse nisen nga vende të ndryshme rreth Tiranës si më poshtë:

 • Shqipëria veriore dhe jugore duke përfshirë linjat e Durrësit : Mbikalimi i Kamzës (Kthesa e Kamzes) në terrenin e Terminalit Multimodal të Autobusëve të ardhshëm të Tiranës.
 • Linjat e Shqiperise Juglindore : Rruga Arben Broci, Qyteti Studenti (Qyteti Studenti)
 • Linjat e Kosovës dhe ndërkombëtare : Rruga Ali Kolonja pas Pallatit të Sportit Asllan Rusi pranë Sheshit Karl Topia (Zogu Zi)

Referime

Redakto
 1. ^ Koha Jonë, 5-11-2010, p 11 (social section)

Lidhje të jashtme

Redakto