Long Island [ˌlɑːŋˈaɪlənd] („Ishulli i gjatë “) është një ishull, që te Shteti Federal New York takon. Ajo gjendet në Ameriken Veriore, është afërsisht 190 km i madh dhe matë një gjersi midis 20 dhe 32 kilometër. Sipërfaqja përbej 3.566 km², që gati sipërfaqjen e Mallorkës përkon.

Long Island
Stema zyrtare e {{{official_name}}}
Location of {{{official_name}}}
Faqja zyrtareWeb faqja

Historia Redakto

Gjeografia Redakto

Demografia Redakto

Ekonomia Redakto

Kultura Redakto

Politika Redakto

Shiko edhe këtë Redakto

  WikiFjalori: Long Island – shfletoni më shumë në fjalorin e lirë

Lidhje të jashtme Redakto