Morava Perëndimore (serbokroatisht: Zapadna Morava - Западна Морава), është një lumë në Serbinë Qendrore, me një gjatësi prej 210 km dhe si i tillë është një degë e Moravës së Madhe, e cila formohet pas bashkimit me Moravën Jugore. Në kohërat antike njihej me emrin Brongos.

Morava Perëndimore
Zapadna Morava kod Trstenika

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  • Mala Prosvetina Enciklopedija, Third edition (1985); Prosveta; ISBN 86-07-00001-286-07-00001-2
  • Jovan Đ. Marković (1990): Enciklopedijski geografski leksikon Jugoslavije; Svjetlost-Sarajevo; ISBN 86-01-02651-686-01-02651-6

Lidhje të jashtme

Redakto

43°41′57″N 21°24′12″E / 43.69917°N 21.40333°E / 43.69917; 21.40333