Mëzia (Moesia në latinisht ; greqishte antike : Μοισία, Moisia ; bullgarisht : Мизия, Mizija ; rumanisht : Moesia ; sllavishte jugore : Мезија, Mezija)

Ancient balkans 4thcentury.png

Mëzia ka qenë një rajon i banuar ndofta nga thrakët (por ka raste kur flitet edhe për ngulime ilire) në jug të Danubit. Në vitin 29 para Krishtit u pushtua nga Licinius Crassus dhe u transformua në një provincë romake. Sot mendohet të jetë shtrirë në zonat ku sot ekzistojnë shtete si Serbi, Bullgari dhe Rumani.

Shih edheRedakto