Shejh Mahmud Khalil El-Hussary

Shejh Mahmud Khalil El-Hussary (Arabisht: الشيخ محمود خليل الحصري) ka qenë kurra i Kuranit. Ai lindi në Shobra el-Namla në Tanta, Egjipt në vitin 1917. Në moshën tetë vjeçare, ai e ka memorizuar Kuranin. Në moshë 12 vjeçare, ai hyri në institutin fetar në univeristetin Al-Az'har. Në vitin 1944, ai shkoi në Kajro dhe ai recitoi për herë të parë në një radio stacion më 16 shkurt 1944. Në vitin 1948, ai u nominua si Myezin dhe recitues në xhaminë Sidi Hamza.

Mahmudi ishte një nga recituesit më të njohur në kohën e tij. Ai vdiq në vitin 1980.