Malé (në gjuhën divehi: މ ާ ލ ެ) është kryeqyteti i Maldiveve. Ka një popullsi prej 81,647 banorë në vitin 2004, gjendet në mes të Oqeanit Indian afër ekuatorit, si edhe si qendër ekonomike dhe administrative e vendit.

Malé

HistoriaRedakto

Nga viti 1887 deri në vitin 1965, qyteti ishte protektorat britanik. Më vonë u bë kryeqyteti i shtetit të ri të pavarur të Maldiveve.