Massimo Moratti (lindur më 16 maj 1945) është një manjat italian nafte dhe kryeshefi ekzekutiv (CEO) i Grupit Saras, i krijuar në vitin 1962 nga babai i tij, industrialisti Angelo Moratti; prodhuesi kyresor i Grupit Saras është rafineria Sarroch e vendosur në ishullin e Sardenjës, një nga gjashtë rafineritë më të medha në Europë, me kapacitet 300,000 mijë fuçi në ditë, duke përfaqsuar 15% të rafinerive të përgjithshme në Itali.

Massimo Moratti
Moratti particolare.JPG
Moratti në vitin 2009