Kujtim Kurvash të Trishta është një novelë e vitit 2004 ku protagoniste kryesore është nje plak, i cili gjen dashurine e tij ne fund te jetes, kur ai priste vdekjen e tij. Per ditelindje ai vendos ti bej dhurate vetes nje nate seksi me nje vajze te virgjer prej 14 vjecare. Per kete ai flet me miken e tij te vjeter Rosa Cabarcas. Kjo eshte nje histori e seksit dhe dashurise midis nje gazetari dhe nje vajze femije, e cila shet virgjerine e saj per te ndihmuar familjen e saj. Ai bie dakort me kujtimet dhe solidaritetin, por eshte edhe i lumtur sepse gjeti dashurine e tij te pare.

Periudha kohore në novelëRedakto

Historia zhvillohet gjate ose pas 90 vjetorit te treguesit te historise. Historia ndodh ne vitet 1950-1970.

Ja disa nga datat qe mund te pranohen per kete histori:

Ai thote "qe si i ri" ai dikur patriotizonte teatrin, por ai humb pelqimin per filmin per shkak te "adhurimit te tepert te Shirley Temple".

Me pas ai thote qe kam punuar per te njejten gazete per "50 vjet", por qy nga "shekulli i kaluar".

Me pas ka gazeta dhe radio ne ditelindjen e tij, por jo televizione te permendura ne gjithe historine e tij.

Ka nje prezence ushtarake ne qytetin e tij qe kerkon grup terroristesh komunist.

Ne fund, fatura per "virgjerine e tij" eshte vetem 5 pezos.