Mia Martini

këngëtare italiane

Mia Martini lindi më 20 shtator të vitit 1947 dhe vdiq më 12 maj të vitit 1995, ishte këngëtare popullore italiane.

Mia Martini

Ajo lindi në Bagnara Calabra (province e Kalabria, në jug të Italisë), por shpejt shkoi në Romë me motrën e saj (Loredana Bertè) dhe mikun e saj Renato Zero. Të dy pastaj u bënë këngëtarë të suksesshëm.

Kënga më e suksesshëm e saj ka qenë "Piccolo Uomo", e cila u përkthye në disa gjuhë. Këngë tjera të suksesshme kanë qenë "Almeno tu nell'universo" dhe "Minuetto".

Karriera e saj përfundoi tragjikisht në vitin 1995 kur ajo u gjet e vdekur në rrethana misterioze në apartamentin e saj në Cardano al Campo pranë Milanos.