Microsoft Word ose Microsoft Office Word është program kompjuterik zhvilluar nga Microsoft. Për herë të parë ky program u paraqit më viti 1983 me emrin Multi-Tool Word për sistemin Xenix. Versionet pasuese u shkruan për disa platforma të ndryshme duke përfshirë DOS-in për IBM PC në vitin 1983, Apple Macintosh në vitin 1984, SCO UNIX, OS/2 dhe Microsoft Windows në vitin 1989. U bë pjesë e paketës së Microsoft Office në të cilën njihet si Microsoft Office Word gjithashtu akoma distribuohet si program në vete zhvilluar me Microsoft Works.

Microsoft Word (Windows)
Microsoft Word 2007 përWindows XP.
ZhvilluesMicrosoft
Versioni i fundit2009 / janar 2009
Version pasues2007 beta 2 (në Microsoft Office 2007) / 23 maj 2006
Sistemi operativMicrosoft Windows
Përdoret përWord processor
LicencaEULA
Faqja zyrtarewww.microsoft.com

Microsoft Word për Windows Redakto

Word 1981 - 1990 Redakto

Word 1990 - 1995 Redakto

Word 2000 - 2004 Redakto

Word 2007 Redakto

Word 2010 Redakto

Word 2013 Redakto

Word 2016 Redakto

Microsoft Word për MAC Redakto

Në vitin 1997, Microsoft formuar Njësinë e Biznesit Macintosh si një grup i pavarur në kuadër të Microsoft fokusuar në shkrim software për Mac OS. version i saj i parë i Word, Word 98, u lirua me Office 98 Macintosh Edition. Compatibility dokument arritur barazi me Fjalën e 97, dhe përfshinte karakteristika nga Word 97 për Windows, duke përfshirë magji dhe e ciklit të kontrolluar me squiggles. Përdoruesit mund të zgjedhin menutë dhe shkurtesat e tastierës të jetë i ngjashëm me ose Word për Windows 97 ose Word 5 për Mac OS.

Word 2001, lëshuar në vitin 2000, ka shtuar disa tipare të reja, duke përfshirë Clipboard Zyra, e cila lejoi përdoruesit të kopjoni dhe ngjisni artikuj të shumta. Kjo ishte versioni i fundit për të kandiduar në Mac OS klasik dhe, në Mac OS X, ajo mund të kandidojë vetëm brenda mjedisit Classic. Fjala X, lëshuar në vitin 2001, ishte versioni i parë që ekzekutohet në vetvetiu në, dhe e nevojshme, Mac OS X, dhe të futur përzgjedhje jo të puthitur tekst. Word 2004 është lëshuar në maj 2004. Ajo përfshinte një pamje të re Notebook Layout për të marrë shënime ose duke shkruar ose duke zërit. Karakteristika të tjera, të tilla si ndjekja e ndryshimeve, janë bërë shumë të ngjashme me Zyrën për Windows.

Word 2008 lëshuar më 15 janar 2008, përfshirë një funksion Ribbon-si, të quajtur Galeria Elementet, që mund të përdoret për të zgjedhur Layouts faqe dhe të futur diagramet doganore dhe imazhe. Ajo gjithashtu ka përfshirë një pamje të re fokusuar në paraqitjen botuese, menaxhimin e integruar bibliografi, dhe mbështetje amtare për formatin e ri Office Open XML. Ajo ishte versioni i parë që ekzekutohet në vetvetiu në Macs Intel-bazuar.

Word 2011 lëshuar në tetor 2010, zëvendësoi Elementet Galeria në favor të një ndërfaqen e përdoruesit Ribbon që është shumë më i ngjashëm me Zyrën për Windows, dhe përfshin një mënyrë të plotë ekran që lejon përdoruesit të përqendrohet në lexim dhe shkrim dokumenteve, dhe mbështetje për Office Web Apps.

E beri TAPI

Microsoft Word (Mac OS X)
 
 
Microsoft Word 2004 për Mac OS X v10.4.
ZhvilluesMicrosoft
Versioni i fundit2004 v11.3.0 / 10 tetor, 2006
Sistemi operativMac OS X
Përdoret përWord processor
LicencaProprietary EULA
Faqja zyrtarewww.microsoft.com

Formati i dokumenteve (file format) Redakto

Makro (macro) Redakto

Planimetria (Layout) Redakto

Versionet Redakto

Versionet për MS-DOS përfshijnë :

 • 1983 nëntor Word 1
 • 1985 Word 2
 • 1986 Word 3
 • 1987 Word 4 njihet si Microsoft Word 4.0 për PC
 • 1989 Word 5
 • 1991 Word 5.1
 • 1993 Word 6.0

Versionet për Macintosh (Mac OS dhe Mac OS X) përfshijnë :

 • 1985 janar Word 1 për Macintosh
 • 1987 Word 3
 • 1989 Word 4
 • 1991 Word 5
 • 1993 Word 6
 • 1998 Word 98
 • 2000 Word 2001, versioni i fundit i përputhshëm me Mac OS 9
 • 2001 Word v.X, versioni i parë vetëm për Mac OS X
 • 2004 Word 2004
 • 2007 Word 2007 (Do të jetë binar universal)

Versionet për Microsoft Windows përfshijnë :

 • 1989 nëntor Word për Windows 1.0 për Windows 2.x, kod emëruar "Opus"
 • 1990 Mars Word për Windows 1.1 për Windows 3.0, kodi emëruar "Bill the Cat"
 • 1990 qershor Word për Windows 1.1a për Windows 3.1
 • 1991 Word për Windows 2.0, kodi emëruar "Spaceman Spiff"
 • 1993 Word për Windows 6.0, kodi emëruar "T3"
 • 1995 Word për Windows 95, njohur si Word 7
 • 1997 Word për Windows 97, njohur si Word 8
 • 1999 Word 2000, njohur si Word 9
 • 2001 Word 2002, njohur si Word 10 ose Word XP
 • 2003 Word 2003 (zyrtarisht "Microsoft Office Word 2003"), njohur si Word 11
 • 2006 Word 2007 (zyrtarisht "Microsoft Office Word 2007"), njohur si Word 12

Versionet për SCO UNIX përfshijnë :

Versionet për OS/2 përfshijnë :

 • 1992 Microsoft Word për OS/2 versioni 1.1B

Shih edhe këtë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto