Ministria e Drejtësisë e Shqipërisë

Ministria e Drejtësisë e Shqipërisë

Ministria e Drejtësisë është një ministri e Republikës së Shqipërisë.

Ministria e Drejtësisë
Ministria e Drejtësisë.svg
AbbreviationMD
Typeministri qeveritare
Location
Region served
Republika e Shqipërisë
Official language
shqipja
Ministër
Etilda Gjonaj
Parent organization
Këshilli i Ministrave
Websitedrejtesia.gov.al

Ministria e drejtësisë është përgjegjëse për zbatimin e politikës së drejtësisë qeveritare, sistemin ligjor shqiptar në Kushtetutë dhe ligjin e përgjithshëm administrativ, të drejtën civile, të drejtën procedurale dhe të së drejtës penale, si dhe çështjet që lidhen me çështjet demokratike, të drejtat e njeriut, integrimin dhe çështjet e pakicave dhe çështjet metropolitane.

Ministrja aktuale e Drejtësisë është Etilda Gjonaj.[1]


Ministria e Drejtësisë ishte një nga ministritë e para të krijuara pas Pavarësisë së Shqipërisë në vitin 1912.

Nga viti 1968 deri më 1989, ministria u mbyll.[2] Ajo u rihap si pjesë e një sërë reformash gjatë rënies së komunizmit në Shqipëri.


ReferimeRedakto

  1. ^ "Etilda Gjonaj". www.drejtesia.gov.al. Arkivuar nga origjinali më 31 maj 2018. Marrë më 2017-09-27. {{cite web}}: |archivedate= dhe |archive-date= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); |archiveurl= dhe |archive-url= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!)
  2. ^ Abrahams, Fred C. (2015). Modern Albania: From Dictatorship to Democracy in Albania (në anglisht). New York: New York University Press. fq. 37. ISBN 978-1-4798-3809-7.