Kompania Mittal Steel N.V. është prodhuesi më i madh çelikut në botë. U formua kur Ispat International bleu LNM Holdings dhe u bashkua me International Steel Group në vitin 2004. Selina e kompanisë është në Roterdam, Holandë.

Mittal Steel Company, N.V.
Lloji pjesë e Arcelor Mittal
Industria Çeliku
Themeluar 1976 në Kalkuta, India, 1989 si Ispat InternationalSumatra, Indonezi
Selia Roterdam, Hollandë
Kryesuesit Lakshmi Mittal, themelues
Të ardhurat

Green Arrow Up Darker.svg

$28.132 billion USD
Të ardhurat operative

Green Arrow Up Darker.svg

$4.746 billion (2005)
Të ardhurat neto

Green Arrow Up Darker.svg

$3.365 billion (2005)
Punonjësit 320,000 (2006)
Adresa e internetit Mittal Steel

Kompania punëson 175,000 punëtorë nga 45 kombësi dhe ka aktivitet në 17 vende, duke përfshirë edhe Kinë, Indonezi, SHBA,Meksikë, Kanada, Francë, Gjermani, Poloni, Rumani, Algjeri, Afrikë e Jugut, Republika Çeke, Bosnja dhe Hercegovina, Maqedonia, Trinidad dhe Tobago, Kazakistan dhe Ukrainë. Në vitin 2004 prodhonte rreth 43.100.000 ton çelik, me shitjet totale që tejkalonte 22 miliardë dollarë.

BurimetRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto