Modriça (Modriča) (Cirilik: Модрича) është një qytet dhe komunë në Republika Srpska, Bosnja dhe Hercegovina. Ajo është e vendosur në afërsi të qyteteve Shamac, Derventës dhe Doboj

Rafineri në Modriça