Monumenti i Sali Nivicës është një vepër e realizuar nga skulptori Ilmi Kasemi10 prill 2011, dhe e ideuar e financuar tërësisht nga nipi i Sali Nivicës, Fatmir Çela. shtatorja është 4 metra e lartë e ndodhet në sheshin qëndror në Tepelenë përpara bashkisë së qytetit ajo është përuruar më 16 prill 2011 në praninë e shumë banorëve të Tepelenës.