Stampa:Kutia Shkrimtar Fatmir Çela lindi më 10 prill 1950, në LekëlKurveleshit. Inxhiner ndërtimi, patriot, filantrop. Nderi i Qarkut të Gjirokastrës.

Biografia

Redakto

Studmiet e para i kreu në vendlindje, ndërsa studimet e larta në Tiranë pranë UT, në Fakultetin e Inxhinierisë së ndërtimit viti 1973. U specializua në VienëAustrisë pranë kompanisë Teerag-Asdag-Vien në ndërtim rrugësh. Gjatë viteve 1973-1991 punoi si inxhinier, kryeinxhinier e më pas drejtor në ndërmarrjen kombëtare Rruga-Ura.[1] Pas vitit 1991 merret me sukses me biznes privat. Fatmiri njihet për krijmtarinë, patriotizmin dhe bujarinë e tij, dhe si nip i Nderit të Kombit, Sali Nivica që është, ai ideoi, realizoi edhe financoi ngritjen e monumentit madhështor të Sali Nivicës në qëndër të qytetit të Tepelenës16 prill 2011. Gjithashtu pak muaj më pas në nëntor 2011 ai realizoi dhe ngitjen e busteve të Sali Nivicës dhe Shuko Dalipit, si dhe të përmendores se dëshmorëve të fshatit Rexhin.

I frymëzuar nga dashuria për veprën patriotike të dajos së tij Saliut, ai në prill të 2011 publikoi librin:

  • Sali Nivica Një jetë për kombin

Shih edhe

Redakto

Referimet

Redakto
  1. ^ Enciklopedia e Kurveleshit - Fatmir Toçi