Motörhead (album)

album nga Motörhead

Motörhead është albumi zyrtar i parë i grupit heavy metal me të njëjëtin emër (Motörhead). Disku doli në treg në shtator të vitit 1977, nëpërmjet Chiswick Records dhe përmban këngë të publikuara edhe te albumi i parë jo-zyrtar (në vitin 1975) i prodhuar nga grupi me titullin On Parole, që doli në shitje në vitin 1979.

Motörhead
Motörhead kopertina
Studio album nga Motörhead
Lëshuar më shtator 1977
Inçizuar më 1977
Zhanri Heavy metal
Zgjatja 50:58
Label Chiswick Records
Producent(e) Speedy Keen
Review
Kronologjia e Motörhead
On Parole
(1975)
Motörhead
(1977)
Overkill
(1979)

Te kopertina e albumit doli për herë të parë Snaggletoothi, simboli principal i grupit.

KëngëtRedakto

 1. "Motörhead" (Lemmy Kilmister) – 3:13
 2. "Vibrator" (Larry Wallis) – 3:39
 3. "Lost Johnny" (Farren, Kilmister) – 4:15
 4. "Iron Horse / Born to Lose" (Brown, Lawrence, Phil Taylor) – 5:21
 5. "White Line Fever" (Eddie Clarke, Kilmister, Taylor) – 2:38
 6. "Keep Us on the Road" (Clarke, Farren, Kilmister, Taylor) – 5:57
 7. "The Watcher" (Kilmister) – 4:30
 8. "Train Kept A-Rollin'" (Bradshaw, Kay, Mann) – 3:19
 9. "City Kids" (Sanderson, Wallis) – 3:24
 10. "Beer Drinkers and Hell Raisers" (Billy Gibbons, Dusty Hill, Frank Beard) – 3:27
 11. "On Parole" (Wallis) – 5:57
 12. "Instro" – 2:27
 13. "I'm Your Witchdoctor" (John Mayall) – 2:58

Njëshet (Singles)Redakto

 • Motörhead / City Kids

PjestarëtRedakto