Ian Fraser Lemmy (24 dhjetor 1945-28 dhjetor 2015), i njohur si Lemmy Kilmister, ishte një muzikant anglez, këngëtar dhe kompozitor i cili themeloi grupin muzikor Motörhead. Muzika e tij konsiderohet një nga themelet e zhanrit heavy metal. Ishte i njohur për paraqitjen e tij karakteristike dhe zërin e tij të veçantë. Krahas karrierës së tij muzikore, ai gjithashtu kishte shumë role të vogla në filma si dhe televizion.

Lemmy Kilmister
Background information
Emri i lindjesIan Fraiser Kilmister
Gjithashtu njohur siLemmy Kilmister
Ian Fraiser Willis
Lemmy the Lurch
LindiStampa:Ditëbirth date dhe mosha
OrigjinaAnglia Stoke-on-Trent, Angli
ZhanretHeavy metal
Speed metal
Instrument(et)vokal
bas
kitarë
harmonikë
Websiteimotorhead.com

Përveç aftësitë e tij muzikore, Lemmy ishte i njohur për konsum të rregullt të alkoolit dhe amfetaminave. Lemmy gjithashtu njihet edhe për koleksionin e tij të relikeve naziste dhe përdorimit të simboleve naziste, edhe pse ai ka deklaruar se nuk mbështet idealet naziste.

Diskografia Redakto

Motörhead Redakto

Të tjera Redakto

 • 1965 The Rockin' Vickers - Zing! Went The Strings Of My Heart/ Stella (7")
 • 1965 The Rockin' Vickers - It's Alright / Stay By Me(7")
 • 1966 The Rockin' Vickers - Dandy/ I Don't Need Your Kind (7")
 • 1969 Sam Gopal - Escalator
 • 1970 Opal Butterfly - Groupie Girl (7")
 • 1972 Hawkwind - Silver Machine/ Seven By Seven (7")
 • 1972 Compilation: Revelation triple album (one side of Hawkwind)
 • 1972 Compilation: Greasy Trucker's Party (one side of Hawkwind)
 • 1972 Hawkwind - Doremi Fasol Latido
 • 1973 Hawkwind - Lord Of Light (7")
 • 1973 Hawkwind - Urban Guerilla (7")
 • 1973 Hawkwind - Space Ritual
 • 1974 Hawkwind - Hall Of The Mountain Grill
 • 1974 Hawkwind - Psychedelic Warlords (7")
 • 1974 Robert Calvert Ejection/ Catch A Falling Starfighter (7")
 • 1974 Robert Calvert - Captain Lockheed And The Starfighters
 • 1975 Hawkwind - Kings Of Speed (7")
 • 1975 Hawkwind - Warrior On The Edge Of Time
 • 1977 Hawkwind - Masters Of The Universe (compilation)
 • 1979 The Damned - I Just Can't Be Happy Today/ Ballroom Blitz (with Lemmy on bass) / Turkey S Song(7")
 • 1979 The Damned - Machine Gun Etiquette
 • 1980 The Young & Moody Band - Don't Do That (7" & 12")
 • 1981 Headgirl (Motörhead & Girlschool) - The St. Valentine's Day Massacre
 • 1982 Lemmy & Wendy O. Williams - Stand By Your Man
 • 1984 Hawkwind - Earth Ritual Preview (12" EP)
 • 1984 Robert Calvert - Freq
 • 1984 Compilation - Hear'n'Aid
 • 1985 Hawkwind - Space Ritual Vol. 2 (compilation live)
 • 1985 Hawkwind - In the Beginning (live)
 • 1986 Hawkwind - Approved History Of Hawkwind 1967-1982
 • 1988 Albert Jarvinen Band - Countdown
 • 1989 Nina Hagen - Nina Hagen
 • 1990 Lemmy & The Upsetters - Blue Suede Shoes
 • 1990 Compilation - The Last Temptation Of Elvis: Blue Suede Shoes
 • 1990 Hardware - Original Soundtrack
 • 1993 The Damned - Tales From The Damned
 • 1994 Fast Eddie Clarke - It Ain't Over Till It's Over
 • 1994 Shonen Knife - Tomato Head (promo single)
 • 1994 Shonen Knife - Rock Animals
 • 1996 Skew Siskin - Electric Chair Music
 • 1996 Ugly Kid Joe - Motel California
 • 1996 Compilation - Straight Edge as Fuck, Vol. 1-2
 • 1996 Myth Dreams of World - Stories of the Greek & Roman Gods & Goddesses
 • 1996 Skew Siskin - Voices From The War
 • 1997 Compilation - Dragon Attack: A Tribute To Queen
 • 1997 The Ramones - We're Outta Here!
 • 1998 Compilation - Thunderbolt: A Tribute To AC/DC
 • 1999 Jetboy - Lost & Found
 • 1999 Skew Siskin - What The Hell
 • 1999 Hawkwind - Epoch Eclipse: 30 Year Anthology (compilation box)
 • 1999 A.N.I.M.A.L. - Usa Toda Tu Fuerza
 • 2000 Lemmy - Slim Jim & Danny B - Lemmy - Slim Jim & Danny B
 • 2000 Swing Cats - A Special Tribute To Elvis
 • 2000 The Rockin' Vicars - The Complete - It's Alright
 • 2000 Compilation - Bat Head Soup - Tribute to Ozzy Osbourne
 • 2000 Doro - Calling The Wild
 • 2001 The Pirates - Rock Bottom
 • 2001 Compilation - Metallic Assault - A Tribute To Metallica
 • 2002 Compilation- Guitar Greats
 • 2002 Royal Philharmonic Orchestra, Mike Batt and guests - Philharmania
 • 2002 Compilation - Metal Brigade
 • 2002 Compilation - Rise Above: 24 Black Flag Songs to Benefit the West Memphis Three
 • 2003 Compilation - Ash Wednesday (Original Soundtrack)
 • 2003 Ace Sounds - Still Hungry
 • 2003 Skew Siskin - Album Of The Year
 • 2004 Probot - Probot
 • 2004 Various Artists - SpongeBob SquarePants Movie Soundtrack ("You'd Better Swim")
 • 2004 Compilation - Numbers From The Beast: An All Star Salute To Iron Maiden - (" The Trooper")
 • 2005 Hawkwind - Take me to your Leader
 • 2006 Lemmy - Damage Case (Compilation)
 • 2006 The Head Cat - Fool's Paradise