Muhammed Salih El-Munexhid (Arabisht: محمد صالح المنجد; lindi më 7 qershor 1960) është dijetarë dhe themelues i uebsajtit IslamQA.info. Sipas Al Jazeera, Muhammedi është një nga dijetarë të njohur në lëvizjen të Selefizmit. Sipas Alexa.com, uebsajti i tij është më i popullarizuar.

Jeta dhe edukimi

Redakto

Muhammed Salih El-Munexhid lindi më 1960 në Aleppo, Siria dhe u rrit në Arabia Saudite. Ai diplomoi në Universitetin e Naftës dhe Mineraleve Mbreti Fehd. Ai mësoi islamin nën dijetarët Abdul Aziz Ibn Bazi, Muhammed ibn Uthejmin, Abdullah ibn Xhibrin, Salih el-Feuzan dhe Abdul-Rahman el-Barrak. Ai është imam i xhamisë Omer ibn Abdul Aziz në Al-Khobar dhe ishte personi i parë që nisi një faqe në internet që përfaqësonte Islamin në Arabinë Saudite.

Aktivitetet

Redakto

Mësimet

Redakto

Ai ka mbajtur një sërë klasash, si:

Ai jep ligjërime mbi karakterin islam të mërkurave dhe mban mësime mujore në Riad dhe Xhide.

Ai ka shfaqje në stacionin radio el-Kuran el-Kerim të quajtur Bayna an-Nabi wa Ashaabihi, transmetuar të shtunave në orën 2.05 pasdite, dhe Khutuwaat 'ala Tareeq al-Islaah, transmetuar në të mërkurave në orën 1.00 pasdite, të përsëritura të hënave në 6.45 pasdite.

Ai është shfaqur në një numër shfaqjesh televizive dhe video që prezantojnë mësime të ndryshme, gjithsej më shumë se 4500 orë audio gjatë një periudhe 23 vjeçare.

Librat

Redakto
 1. Koonu ‘ala al-Khayr A‘waanan (Bëhu ndihmëtar në vepra të mira)
 2. Arba‘oona Naseehah li Islaah al-Buyoot (Shtëpia e Muslimanit: 40 Rekomandimet)
 3. 33 Sababan li’l-Khushoo‘ (33 Mënyra për ta arritur Përulësinë (Khushoo)) në Namaz)
 4. Al-Asaaleeb an-Nabawiyyah fi ‘Ilaaj al-Akhtaa’ (Metoda e Profetit në Korrigjimin e Gabimebe të Njerëzve)
 5. Saba‘oona Mas’alah fi’s-Siyaam (70 Çështje në lidhje me Agjërimin)
 6. ‘Ilaaj al-Humoom (Ballafaqimi me Shqetësimet dhe Stresin)
 7. Al-Manhiyaat ash-Shar‘iyyah (Çështjet e Palejuara)
 8. Muharramaat istahaana biha Katheer min an-Naas (Ndalimet që merren me shumë lehtësi)
 9. Madha taf‘alu fi’l-Haalaat at-Taaliyah (Çfarë duhet të bëni në situatat e mëposhtme)
 10. Zaahirat Da‘f al-Eemaan (Dobësia e Besimit)
 11. Wasaa’il ath-Thibaat ‘ala Deen-Illah (Mjetet e Qëndrueshmërisë: Vendosmëria e Përhershme në Islam)
 12. Ureedu an Atooba Walaakin… (Dua të pendohem, por…)
 13. Shakaawa wa Hulool (Problemet dhe Zgjidhjet)
 14. Siraa‘ ma‘a ash-Shahawaat (Përpjekja kundër tekave dhe dëshirave)

Lidhje të jashtme

Redakto

Referimet

Redakto
 1. ^ Biography of the site's General Supervisor islamqa.info About our site