Murati i III u lind në vitin 1546 dhe jetoi gjer më 1595. Ishte biri i Sulltan Selimit të Dytë, rininë e kaloi në Manisa. Si Sulltan ishte prej vitit 1574 gjer në vdekjen e tijë 1595. Në vitet fillestare ishin ende gjallë edhe arkitekti i njohur Mimar Sinani poashtu edhe Veziri i madh Sokollu Mehmet Pasha. Në kohën e Sulltan Muratit Perandoria Osmane i arriti kufijt më të gjër në lindje duke pushtuar perandorin Safevide deri kufi detit kaspik. Ishte babai 16 djemve por vetem njeri mbeti si stenipi Fatiut. Pas tij në krye të fronit erdhi i biri Mehmedi.

Sulltan Muradi
Sultan Murad III.jpg
Sulltan
22 dhjetor 157416 janar 1595
Paraardhësi: Selimi i II
Pasardhësi: Mehmedi i III
Të dhënat personale
Lindi më: 4 korrik 1546
Lindi në: Manisa Perandoria Osmane
Vdiq më: 16 janar1595
Vdiq në: Stamboll Perandoria Osmane
Kombësia: Osman
Profesioni: Sulltan (Perandor)
Feja: Mysliman

Shih edheRedakto