Mustehab (arabisht: مُسْتَحَبّ) është një term islam që i referohet veprimeve të rekomanduara, të pëlqyera ose të virtytshme. Është një nga pesë vendimetligjin islam. Ai që e bën një vepër mustehab do të shpërblehet, por ai që nuk e bën nuk do të ndëshkohet. Sinonimet e mustehabit përfshijnë mesnun dhe mendub. E kundërta e mustehabit është mekruh (e papëlqyer).

Shembuj Redakto

Ka shumë vepra mustehab, përfshirë: