Nuhi Vinca është poet, shkrimtar dhe përkthyes nga Struga, Maqedoni. Ai lindi në vitin 1932Veleshtë të Strugës. Shkollën filore e kreu në vendlindje, ndërsa të mesmen (normalen) në Shkup1953 kur e botoi dhe të parën vjershë për të rritur me titullin "Lamtumirë shkollë" në revistën "Zani i rinisë". Ka kryer fakultetin filozofik. Dhjetë vite me radhë, që prej hapjes së Gjimnazit të Strugës, punoi si profesor në këtë institucion arsimor.

Tituj të veprave

Redakto
 • Dallgë jugu - (1967)
 • Vrulle lirike - (1971)
 • Aty buzë liqenit - (1986)
 • Те guri i kufirit - (2000)
 • Trilogji lirike - (2003)
 • Lirika popullore shqiptare e dashurisë (Monografi shkencore) - (1989); IAP - Prishtinë
 • Këngë të ndryshme popullore (Në pesë pjesë), botim i IAP,Pr. - (1982)
 • Antologji e lirikës popullore shqiptare - (2004)
 • Antologji e lirikës popullore shqiptare të dashurisë - (2005)
 • Lirika popullore shqiptare në trevën e Strugës (Studim Monografik) - (1992 dhe 2003)
 • Lulja e Parë - (Pjesërisht e botuar)
 • Kënge pune e pushimi - (1965)
 • Një Ylber Për Ty -(1972)
 • Legjenda e Peshkatarit - (1978)
 • Kënga e Lahutarit - (1979)
 • Sa gjuhë i di Danubi - (1999)
 • Shihni Si Vijnë Dallgët - (Poezi)
 • Te Deum Laudamus - (per N.Terezën)
 • Aty Buzë Liqenit II - (2009)
 • Vjersha e Tregime - (2009)
 • Veleshtare Moj - (2011)
 • Arketipet e - (2011)
 • Pendimi - (tregime)(2009)
 • Çaste Përjetësie në Kontekst Poezie - (zgjedhje)

Lidhje të jashtme

Redakto