Obetniku

fshat në Maqedoni
Obetnik
Обедник
Fshat
noform
Administrimi
Shteti Flamuri Maqedonia e Veriut
Rajoni Pellagonia
Komuna Murgashovë
Vendasit Obetnikas
Popullsia 273 banorë (2002)

GjeografiaRedakto

Fshati Obetniku ndodhet në Komunën e Demir Hisarit,në Repubikën e Maqedonisë. Fshati kufizohet me fshatra të kësaj komune në veri,lindje e perëndim kurse në jug kufizohet me fshatra të cilat bëjnë pjesë te Komuna e Demir Hisarit.

DemografiaRedakto

Është vendbanim i përzier me maqedonas dhe shqiptarë, por këtu shumicën e popullsisë e përbëjnë shqiptarët. Është i vetmi fshat në këtë komunë i cili është i banuar me shumicë nga shqiptarët.

Kombësia Banorë %
Shqiptarë 139 51 %
Maqedonas 134 49 %