Smillova

fshat në Maqedoni
(Përcjellë nga Smillovë)

Smillovë, (maqedonisht: Смилево/Smilevo) është fshat i Republikës së Maqedonisë, pjesë e komunës së Demir Hisarit. Fshati është i njohur pasi në të filloi Revolucioni i Ilindenit2 gusht të vitit 1903. Gjithashtu në të u formua Organizata e Brendshme Revolucionare Maqedone në të cilën u pru vendimi për revolucion i cili u zhvillua në Smilevë nga 2 deri më 7 maj të të njejtit vit.

Smillovë
Смилево
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej321

Gjeografia

Redakto

Fshati shtrihet në pjesën më jugore të komunës së Demir Hisarit, në fund të malit Bigla në një lartësi mbidetare 880 m dhe ka sipërfaqe prej 16,4 km2, 1400 ha nga të cilat janë male, 113 ha janë kullosa dhe 104 ha tokë pjellore.

fshati gjendet 10 km larg rrugës Demir Hisar — Manastir.

Demografia

Redakto

Në vitin 1961 fshati kishte 1158 bvanorë numër ky i cili në vitin 1994 ra në 384 për shkak të emigrimit të popullsisë nëpër qytete.