Omega ishin një grup muzikor nga Hungaria. Grupi u themelua në Budapest në vitin 1970. Ata fillimisht nga János Kóbor (vokal), László Benkő (sintetzues piano), György Molnár (kitarë), Tamás Mihály (kitarë bas), dhe Ferenc Debreczeni (bateri)

Omega
Informacione
PrejardhjaBudapest
ZhanriRock, space-rock
LabelHungaroton
Vite aktiv1962 -
Anëtarët
János Kóbor
György Molnár
Ferenc Debreczeni
Ish-anëtarët
László Benkő (i vdekur)
Tamás Mihály (i vdekur)
Gábor Presser
József Laux
Tamás Somló

DiskografiaRedakto

  • Trombitás Frédi és a rettenetes emberek (1968)
  • 10000 lépés (1969)
  • Éjszakai országút (1970)
  • Élő Omega (1972)
  • Omega 5. (1973)
  • Omega 6.:Nem tudom a neved (1975)
  • Omega 7.:Időrabló (1977)
  • Omega 8.:Csillagok útján (1978)
  • Gammapolis (1979)
  • Omega X.:Az arc (1981)
  • Omega XI. (1982)
  • Omega XII.:A Föld árnyékos oldalán (1986)
  • Omega XIII.:Babylon (1987)
  • Trans and Dance (1995)
  • Omega XV.:Egy életre szól (1998)
  • Égi jel (2006)
  • Testamentum (2020)[1]

ReferencieRedakto


  Ky artikull në lidhje me muzikën është i cunguar. Ju mund të ndihmoni duke e përmirësuar këtë artikull.